Som lo que sembrem
La salut i la cuina comença al Camp
<<< NOTICIAS 2012 >>>
Ara - Societat - La verdura, com més bé la tractes, més vitalitat i gust et dóna
23 Octubre 2012

Joan Salicrú: "La verdura, com més bé la tractes, més vitalitat i gust et dóna"

Innovador Joan Salicrú (Vallgorguina, 1964) es dedica a cultivar el que ell anomena "verdures vives" a través de l'agricultura biodinàmica. Segueix un calendari basat en les fases de la lluna i recupera llavors que havien estat oblidades - SARA GONZÁLEZ

M'ofereix tastar un tomàquet amb una aroma i una intensitat de gust que probablement només els nostres rebesavis podrien reconèixer. Joan Salicrú batalla contra els efectes que la revolució verda han provocat: reduir dràsticament la qualitat i el ventall de sabors de les verdures que mengem. Afincat a Vallgorguina, és un dels pioners de l'agricultura biodinàmica a Catalunya, un mètode de cultiu que es regeix pel ...
TV3 - Els Matins - Recuperar el gust i l'olor dels tomàquets d'abans
10 Setembre 2012

Aquesta setmana encetem la secció de cuina amb la Tana Collados parlant de com recuperar el gust i l'olor dels tomàquets d'abans.

La Vanguardia - Estilos de vida - Duelo en los fogones
28 Agost 2012


Xavier Pellicer: "Me gusta que la salsa sea compacta”


A la hora de hacer las patatas bravas tengo muy claro que la parte importantísima de la receta son las patatas. Por eso siempre intento conseguir las que me proporciona Joan Salicrú. La energía que tienen sus patatas se transmiten en boca. Además, si las pochamos con mimo para obtener el punto de textura cremoso en boca, conseguiremos una vez fritas el contraste ideal. No hay que olvidar que de la salsa o salsas que acompañan a las patatas dependerá que nos “enganchemos” a las bravas de aquí o allá. Yo me decanto por hacer una mayonesa como las de antes, al tenedor. Escojo unos huevos biodinámicos siempre que puedo y acabados de poner. Retiro la clara y, con una yema compacta y un aceite 0’4 con una cucharadita de mostaza de Dijon, monto la mayonesa, que ha de quedar compacta. Añadir un toquecito de ajo le da ese sabor especial. Un aceite de bicho acabará de realzar la tapa con el toque picantito. He comido bravas con salsas tipo salsa rosa-picante, pero prefiero la salsa más compacta. 

TV3 - Benvinguts a l'hort - Mongetes tendres i fesols
25 Agost 2012

Ada Parellada - Cuinera

Parlem de la mongeta, ja sigui tendra o seca, una de les lleguminoses més consumides arreu del món.
RTVE - Tinc una idea
21 Juny 2012

Al programa "Tinc una idea" Regina Santamaria ens explica com ha canviat la 
vida del restaurant Can Fabes des de la mort del seu pare.
Ràdio 4 - Vida Verda - Entrevista.
25 Abril 2012

Vida Verda - Agricultura Biodinàmica. La terra és un esser viu

Des del 2008 Joan Salicru cultiva els seus horts de Vallgorguina segons els paràmetres de l'agricultura bio dinàmica. Es tracta d'una manera d'entendre la sembra i la collita molt lligada al moviment del s planetes i a la relació amb la terra com a un gran esser viu. Amb Joan parlem d'aquesta forma agrícola que té segell propi 'demeter- i que es basa en les teories de Rudolf Steiner, fundador de l'antroposofia.
VOTV - Formula π- Entrevista.
4 Abril 2012

COMRàdio - La cuina de Carbó - Entrevista.
3 Abril 2012

La cuina de Carbó - Mireia Carbó

La cuina de Carbó és un programa de cuina, fresc i divertit, amb participació dels oients.
Ràdio Santa Perpètua - Deixa'm Tastar - Entrevista.
22 Febrer 2012

Deixa'm tastar

Entrevista en directe a Joan Salicrú, enginyer agrònom que fa un cultiu biodinàmic.