Som lo que sembrem
La salut i la cuina comença al Camp
<<< NOTICIAS 2015 >>>
Fira del Tast i de la Mostra Gastrònomica - Llinars del Vallès
25 Agost 2015

El darrer cap de setmana d’agost Llinars del Vallès es convertirà en l’epicentre gastronòmic del Vallès amb la celebració de la Fira del Tast i de la Mostra Gastronòmica.
 
El dissabte 29 d’agost a la plaça dels Països Catalans, tindrà lloc la 4a Fira del Tast, que mostra la millor oportunitat per poder conèixer, tastar i comprar els productes de proximitat que ofereixen comerciants i restaurants del municipi i de la comarca en format de tastets.
Aquesta edició, com a convidats especials participa l’agrupació CuinaVO. Una associació de cuiners i productors del Vallès Oriental que basen la seva proposta gastronòmica en una cuina de territori, de proximitat i qualitat, i promouen els productes locals i els productors artesans i de qualitat de la nostra comarca. A la tarda el vallgorguinenc  Joan Salicrú, expert i un referent en els conreus biodinàmics aproparà l’agricultura biodinàmica amb la conferència que realitzarà a la Biblioteca de Llinars.

El diumenge 30 d’agost, serà el torn de la Mostra Gastronòmica, una mostra que enguany arriba a la seva 10a edició plenament consolidada, on a partir de les 7 de la tarda, restaurants, cellers, fleques, pastisseries, formatgeries…, oferiran les seves propostes gastronòmiques a preus populars. Amb aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Llinars vol mostrar la seva riquesa gastronòmica i promocionar l’ampli ventall de comerços, artesans i restaurants del municipi i de la comarca. Un esdeveniment amb “tot el gust del Vallès” que dóna el tret de sortida a la Festa Major de Llinars del Vallès.


Conversaciones que inspiran - Joan Salicrú y la Agricultura Biodinámica.
16 Juliol 2015

El agricultor biodinámico Joan Salicrú expone los principios de la Agricultura Biodinámica, desarrollada por el padre de la Antroposofía, Rudolf Steiner, en las "Conversaciones que inspiran".

40 Fira de Tractoristes - Vidreres
7 Maig 2015


Xerrada a la biblioteca Joan Rigau i Sala (19:30h.):

Agricultura Biodinàmica.
Observació, Biodiversitat i Calendari biodinàmic, a càrrec de:

Joan Salicrú, Enginyer Tècnic Agrícola, Premi Ecosí 2014.

Curs de Viticultura Biodinàmica - Sant Sadurní d'Anoia
21 Abril 2015

Cada vegada més viticultors i elaboradors es mostren interessats en la viticultura biodinàmica.
Els bons resultats després d’utilitzar aquest mètode tant en relació amb la vitalització dels sòls com també amb la qualitat de la vinya, fa que el sector vitivinícola aposti cada cop més per aquestes pràctiques.
És en aquest àmbit on s'emmarca la creixent demanda d'informació, per aquest motiu, aquest curs vol donar les eines necessàries per aplicar les pràctiques biodinàmiques com una alternativa productiva més al sector.
Es parlarà de la reconversió completa d’una finca vitivinícola, incidint en la lluita amb mesures biodinàmiques davant les malalties i paràsits que pateix actualment la vinya per tal d’aconseguir finques saludables i productives.

MODUL 2 La gestió biodinàmica de la vinya. El calendari biodinàmic.
Mòdul dedicat a parlar de les pràctiques de viticultura lligades a la biodinàmica i a la utilització i interpretació del calendari. Es farà incís en el tema de les cobertes i la seva gestió en finques vitícoles del Penedès.
Hi haurà una sessió pràctica d’observació de la vegetació existent i la biodiversitat, identificant les plantes espontànies, hostes i medicinals. Per últim parlarem de la possibilitat i interès d’integrar l’hort a la finca vitícola.

4a sessió. Joan Salicrú. Sessió pràctica d’observació i identificació plantes. L’hort. Calendari Biodinàmic.
TV3 - Divendres - Video1 / Video2
14 Abril 2015


"Divendres" és el magazín de les tardes de TV3 presentat per Xavi Coral i Espartac Peran.

Durant les connexions en directe amb Espartac Peran des de Vallgorguina:

Descobrim què és i quins beneficis té l'agricultura biodinàmica amb Carme Ruscalleda i Joan Salicrú.

 A més, la Carme ens parlarà de quines fruites i verdures estan en el seu millor moment els mesos d'abril i maig.
Ràdio Santa Perpetua - Pagesos de ciutat
14 Febrer 2015

Aquesta setmana Joan Salicrú ens introduirà en l'agricultura biodinàmica. Li preguntarem com interpretar el llunari i els secrets d'aquesta filosofia de cultiu, i buscant noves cooperatives visitem Vic per saber com s'organitzen a La Remolatxa. Remenarem l'hort urbà de la Cristina Ruiz, i parlarem dels premis 'Escola agricultura i escola ecològica' i a la cuina veurem es fan les barretes energètiques amb cereals. Us esperem a ràdio Santa Perpètua a partir de les 10h.
Transporterra.com - Xerradas Espai Transporterra
24 Gener 2015

Joan Salicrú autor del conte infantil "L'Hort d'en Joan" ens explicarà la seva experiència en l'agricultura biodinàmica.