Som lo que sembrem
La salut i la cuina comença al Camp




















<<< NOTICIAS 2018 >>>
Formació Escoles Agràries - Espiells - Curs d'aprofundiment en viticultura biodinàmica
3 Desembre 2018


Presentació i Objectius


Aquest curs està dirigit a viticultors i/o elaboradors que practiquen la biodinàmica o que han fet el curs d’introducció a la viticultura biodinàmica.

L’objectiu és aprofundir, de manera pràctica, en el coneixement d’alguns dels temes importants de la biodinàmica aplicada a la vinya i el vi. Les xerrades s’orientaran a resoldre dubtes i a compartir les diferents experiències

L’objectiu del curs és aprofundir en:
  • Els principis en que es basa la Biodinàmica.
  • La valoració de com ha anat la verema 2018 en finques biodinàmiques (format taula rodona).
  • La composició del sistema solar. Moviments i ritmes còsmics.
  • L’Observació goetheana i el funcionament del calendari biodinàmica.
  • Els aspectes pràctics alhora d’elaborar, aplicar i conservar els preparats biodinàmics, resolent dubtes que poden sorgir quan ho portem a la pràctica. Tractarem el compost versus l’adob verd.
  • L’organisme-Granja.
  • Elaboració de vins seguint els preceptes biodinàmics.
dl.3 de desembre de 15:30h a 19:30h
SESSIÓ 5. IMPORTÀNCIA DE L’OBSERVACIÓ GOETHEANA DE LA NOSTRA FINCA. Observació Geotheana de vegetació existent, segons el moviment dels planetes. Aprofundim en la
interpretació del calendari biodinàmic i els diferents calendaris que podem trobar.
Joan Salicrú, Agricultura biodinàmica a Vallgorguina i Vivers Salicrú.

Formació Escoles Agràries - Espiells - Curs d'introducció a la viticultura biodinàmica
27 Novembre 2018


Presentació i Objectius


Cada vegada hi ha més viticultors i elaboradors interessats en la viticultura biodinàmica, atrets pels
bons resultats d’aquest mètode, tant en la vitalització dels sòls com en la qualitat de la vinya.

El sector vitivinícola aposta cada cop més per aquestes pràctiques i, per això, creix la demanda de formació.

Per aquest motiu oferim aquest curs, una introducció a les bases de la Biodinàmica, aprofundint en els aspectes més pràctics i centrant-nos en el conreu de la vinya:
  • La gestió biodinàmica de la vinya. El calendari biodinàmic.
  • Preparats biodinàmics. Fitoteràpia per a la vinya.
  • El compostatge biodinàmic. Preparació i ús.
  • Sòls i fertilitat. Cromatografia. Plantes bioindicadores.
  • Cristal·litzacions sensibles. Certificacions.
Aquesta formació inclou tant coneixements teòrics com pràctiques en explotacions vitivinícoles (per això cal que alguns dies les classes siguin al matí).

dm. 27 de novembre de 15:30h a 18:30h
SESSIÓ 10. CALENDARI BIODINÀMIC I OBSERVACIÓ GOETHEANA
Es parlarà de la importància de la observació Goetheana i del calendari biodinàmic.
Joan Salicrú, Agricultura biodinàmica a Vallgorguina i Vivers Salicrú.

Escola Agrària de Manresa - Aprofundiment en agricultura biodinàmica
10 Novembre 2018


Presentació i objectius


Aquest curs està adreçat a agricultors que s’hagin iniciat en la biodinàmica i que vulguin aprofundir en el coneixement de les bases, la filosofia i el mètode que ofereix aquesta tècnica per fomentar la vitalitat del sòl, millorant-ne la fertilitat i la qualitat de la seva producció a través de pràctiques respectuoses i l’aplicació de preparats i un compost de qualitat.

Aquesta tècnica, proposada per l’antropòsof Rudolf Steiner, representa una nova aproximació a l’agricultura on les bones pràctiques ecològiques es complementen amb l’observació, l’aplicació de preparats, la coberta permanent, els adobs verds, les rotacions i les associacions de cultius i els espais per la flora i la fauna integrades en l’àrea de producció; així com les influències dels ritmes solars i lunars, les constel·lacions i els planetes a cada moment.

Els objectius del curs són:
  • Aprofundir en antroposofia i les conferències de Rudolf Steiner.
  • Comprendre el funcionament del calendari biodinàmic i els ritmes còsmics.
  • Introduir-se en l’observació goethiana.
  • Conèixer en profunditat l’art de realitzar un bon compost.
  • Aprofundir en el funcionament dels preparats biodinàmics i l’organisme-granja.
  • Aprendre les bases de la triformació social.
  • Interpretar les cristal·litzacions sensibles per conèixer la qualitat dels aliments.
dss. 10 de novembre
VISITA D’UNA FINCA BIODINÀMICA A VALLGORGUINA
Joan Salicrú, agricultor i formador en agricultura biodinàmica.

Formació Escoles Agràries - Alfarràs - Curs d’ iniciació a l’ agricultura biodinàmica
Novembre 2018

Presentació i objectius

Cada vegada més, els productors de fruita tenim interès i inquietuds per aprendre sobre agricultura
ecològica i també biodinàmica per tal de donar un valor afegit a la qualitat de la fruita que produïm .

És per això que creix el nombre de finques fructícoles que fan aquest pas amb bons resultats.

La regeneració dels sòls, els preparats per a la seva revitalització, els calendaris biodinàmics per realitzar les tasques del camp, les cristal·litzacions sensibles, les plantes bioindicadores, les cromatografies de sòls i un conjunt d’estratègies i tècniques ens iniciaran al coneixement de la fructicultura biodinàmica per, posteriorment, aprofundir en aquesta especialitat.

Dilluns 5 de novembre.
11.00-14.00 CALENDARI BIODINÀMIC .
15.00- 17.00 OBSERVACIÓ GOETHEANA.
Joan Salicrú. Enginyer Agrònom. Agricultura biodinàmica a Vallgorguina. Vivers Salicrú
GALERIA LA LINEA - EL ARTE DE LA AGRICULTURA BIODINÁMICA
29 Agost 2018
Nueva entrevista de la serie CREACIÓN CONSCIENTE de GALERIA LA LINEA a cargo de Víctor Brossah. En esta ocasión charla con Joan Salicru, uno de los mayores expertos del mundo en agricultura biodinámica. En la tonica a la que ya nos tiene acostumbrados, amena y campechana entrevista fruto de la naturalidad con la que el artista español comparte, en su faceta divulgativa, el conocimiento que nos impulsa a ampliar nuestra perspectiva del mundo. En este caso, la agricultura biodinámica es abrazada como un arte integrativo relacionado con la capacidad amable y consciente de auto gestión humana desde su parte más orgánica y nutritiva.
Música a cargo de Gustavo Pol
UPC Escola Superior d'Agricultura de Barcelona - Hortalisses, llegums i salut
28 Març 2018
En el marc del Pla de Transferència Tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya s’ha organitzat una jornada tècnica per tractar dels beneficis del consum d’hortalisses llegums sobre la salut. Analitzarem la millor manera de  consumir-les i cuinar-les; l’eventual presència de residus de pesticides i contaminants ambientals, i finalment la millor manera de produir-les.

11.45 h Producció
Joan Salicrú
Vivers Salicrú
ECOFIRA DOSRIUS - La Fira Ecològica del Maresme
26 Març 2018
Dissabte, 26 de maig
18:15 h. Xerrada ‘Iniciació a l’agricultura biodinàmica’, a càrrec de Joan
Salicrú de Vallgorguina. Enginyer agrícola. Premi Ecosi 2014.
Ajuntament de VALLGORGINA - COM S'IMPLANTA UN HORT BIODINÀMIC?
24 Març 2018

XERRADA A CÀRREC DE JOAN SALICRÚ
ENGINYER AGRÍCOLA I AGRICULTOR BIODINÀMIC LOCAL

MUSEU DEL BOSC I LA PAGESIA. VALLGORGINA.