Som lo que sembrem
La salut i la cuina comença al Camp
<<< NOTICIAS 2019 >>>
Formació Escoles Agràries - AlfarrasPreparats biodinàmics de primavera
29 Abril 2019 y 6 Maig 2019

Presentació i Objectius

El cosmos, la terra i les plantes tenen que funcionar com us cos viu. L’ home té que saber crear aquest equilibri. Les observacions Goetheanes de la vegetació existent, la orientació de l’ hort i les plantacions. Biodiversitat de la finca. Identificació de plantes espontànies ostes i medicinals. Insectes i aus que col·laboren amb nosaltres.

El calendari biodinàmic , els preparats biodinàmics del compost i del Silici ajuden a vivificar la terra i millorar la qualitat dels nostres cultius.

En aquest taller pràctic d’ observacions,  elaboració de preparats  i incineracions   ho aprendrem  de les mans d’ un expert en agricultura biodinàmica.

Programa

Dia 29 d’ abril:
 -   Observació Goetheana. Ús del calendari biodinàmic.
Morfologia de les plantes i interacció amb els planetes per tal de crear ecopaisatge a la finca.
Incineracions per a combatre plagues. Incineració de talps.

Dia 6 de maig.
- Teoria dels preparats biodinàmics
 - Realització de preparats biodinàmics de primavera, 501, 502 i 504 .

Professorat

Joan Salicrú. Enginyer Agrícola .Agricultor biodinàmic, formador i assesor en agricultura biodinàmica

Formació Escoles Agràries - LlançaIntroducció a la viticultura biodinàmica
21 Març 2019


Presentació i Objectius


En els darrers anys, s’ha observat que l’interès dels professionals de la viticultura ha anat creixent pel sistema de producció biodinàmica. En aquest sentit, les explotacions que han decidit optar per fer el canvi i adoptar la metodologia biodinàmica han comprovat els resultats positius, tant amb la vitalització dels sòls com també en la qualitat de la vinya i del vi obtingut.

Des de l’Escola Agrària de l’Empordà amb la col·laboració de la DO Empordà i l’IES de Llança hem cregut adient posar en marxa aquest curs per tal de fer front a la demanda formativa per la viticultura biodinàmica per aquest territori gironí.

El curs té com objectiu oferir els coneixements teòrics i pràctics necessaris per millorar les competències professionals dels viticultors/es que vulguin implementar aquest sistema de treball de la vinya i del vi en les seves explotacions i cellers.

CALENDARI BIODINÀMIC I OBSERVACIÓ GOETHEANA. Dijous 21 de març
Sr. Joan Salicrú, Agricultor biodinàmic, enginyer agrònom i responsable de Vivers Salicrú.